TOP 3 MEST BRUGTE
WRAPS
3 æg
75 g frisk spinat eller grønkål
0,5 stk. salt
Peber efter behag
Fyld: Eks.: Avokado, peberfrugt, agurk, rest kød fra aftensmaden dagen før, lidt dressing, ost, tomat, cornichoner mm.
Tænd ovnen på 180°.
Blend alle ingredienser til en ensartet masse.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fold kanterne, så massen ikke kan løbe ud på bagepladen.
Hæld massen på bagepapiret, fordel det jævnt og bag i ca. 15 min. Gør dit fyld klar imens.
Lad spinat wrap køle en smule af, før du skærer den i passende størrelser og lægger dit fyld i.
WAFLER
4 æg
140 g. revet ost
Salt og peber
Evt. krydderier
Tænd ovnen på 200°.
Rør æg, revet ost, salt og peber sammen i en skål.
Hæld dejen i en silikone vaffelform.
Krydr evt. med tørret basilikum og oregano eller andet
Bag i 15 min.
90 SEK BRØD
1 æg
25 g mandelmel
1 spsk olivenolie
0,5 tsk. bagepulver
Bland det hele sammen og hæld det i et lille smurt fad eller lille skål.
Bag det i 1,5 minutter i mikro på højest varme.
Lad køle og spis som er, eller rist den i brødristeren hvis den skal være lidt mere sprød.
OPSKRIFTER
2 dl. kokosmælk eller usødet mandeldrik
2 spsk. chiafrø
1 spsk. yoghurt, græsk yoghurt eller skyr (kan undlades)
2-3 dråber vaniljearoma
lidt citronsaft
2 spsk. bær (frosne eller friske)
Bland kokosdrik, chiafrø og vaniljearoma i en lille skål.
Sæt en timer på 10 minutter, rør så igen i det og stil i køleskabet natten over.
Stil de frosne bær i en skål for sig selv til optøning i køleskabet natten over. (Eller tø dem op på dagen, i mikroen et par sekunder)
Dagen efter, blander du skyr og citronsaft i og topper med bær.
Tip: Du kan også toppe med EASIS chokoladeknapper eller hjemmelavet sukkerfri chokolade
(Billedet: Blomkål, cheddar, jalapenos og stegt kylling)
Blomkål, skåret i mundrette stykker
Olivenolie
Salt og peber (og timian)
Cheddar ost, revet
Evt. mere tilbehør eks.: jalapenos, stegt kylling mm.
Tænd ovnen på 200°.
Kom blomkålen (og tilbehøret) i ildfast fad, hæld lidt olivenolie over og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 10 min (eller til de får bare lidt farve).
Kan spises med eks: mayonnaise, sennep, creme fraiche 38%, lidt hakket tomat med balsamico, pesto eller aioli med chili.
2,5 dl revet cheddar
Smager godt til guacamole, eller du kan (inden du sætter dem i ovnen) pifte dem op med lidt revet parmesanost, hakket jalapenos og stegt bacon.
Tænd ovnen på 180°.
På en bageplade med bagepapir, fordel 10 små bunker med ost med god afstand imellem.
Bag i ca 3-5 minutter.
Tag bagepladen ud og drys evt. lidt salt og krydderurter over.
Lad køle
Kilde: Bogen ‘Succes med Keto kuren’, side 51
Hakket kylling eller oksekød
Krydderier efter eget valg, eks; spidskommen, oregano, paprika, salt og peber + løg- og hvidløgspulver
'Tilbehør' du ellers vil have i din bowl*
Dressing (se opskrifter her nedenfor 👇)
Steg kødet på en pande med lidt olie.
Tilføj krydderier.
Portioner kød og tilbehør i en skål og top med dressing.
*Eks. på hvad man kan føje til en bowl: Avokado, revet ost, pesto, nødder, frø, kogte æg, tun, rester af aftensmad, bacon, rejer, salat, peberfrugt, spidskål, tomater, agurk, blomkål, broccoli.
Ideelt til Meal Prep: Tilbered en hel pakke hakket kød og del det op i portioner, tilføj det du har lyst til + top med dressing og du har mad klar til flere dage.
De her dressings er gode til alt muligt; salater, bowls, wraps...
Fremgangsmåden for dem alle er, at føje alle ingredienser i en blender og giv den gas indtil det er en jævn konsistens.
Den med persille
1,5 dl. græsk yoghurt
1 citron (saften)
1 håndfuld frisk persille
0,5 dl revet parmesanost
Salt & peber
Lidt vand for at justere konsistensen
Den med hvidløg
Græsk yoghurt
Revet parmesan
Citronsaft
Hvidløg
Salt & peber
Lidt vand for at justere konsistensen
Den med dild
Græsk yoghurt
Citronsaft
Dild
Hvidløg
Salt & peber
Lidt vand for at justere konsistensen
Den med tahini
Græsk yoghurt
Tahini
Citronsaft
Hvidløg
Salt & peber
Lidt vand for at justere konsistensen
Tip: Prøv med mint og persille eller andre krydderurter.
Her er mange flere (ikke alle KETO)
250 g frosne bønner
Olie eller endnu bedre smeltet (krydder) smør
Groft- eller flagesalt
Opvarm ovnen til 200° varmluft.
Hæld de frosne bønner i en stor skål og vend dem med olie eller smeltet smør.
Drys dem venligt med salt og hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i 30-40 minutter. Hold øje med dem til sidst og sørg også for at rumstere dem lidt rundt på pladen ind imellem.
Server med et lækkert stykke kød og en god dip som eks. aioli.
1 blomkål (eller frossen blomkålsris)
1 terning grøntsags- eller hønsebouillon
0,5 l vand
Salt
Sæt vandet til kog i en elkedel.
Hak blomkålen fint.
Hæld det kogende vand i en skål og opløs bouillonterningen i vandet.
Tilføj blomkålsrisen i vandet og lad det stå i ca 2 minutter.
Hæld vandet fra, krydr med salt og peber, og server.
Eller en lidt mere avanceret måde her
1 blomkål
25 g flødeost natural
25 g revet mozzarella eller parmesan*
1 klat smør
salt
evt. krydderurter fx løvstikke og persille
Skær, skyld blomkålen og kog den mør.
Kom flødeost, revet mozzarella (eller parmesan), en klat smør og et drys salt i blomkålen.
Kør mosen glat med en stavblender.
*Osten er valgfrit, men så tilføj evt. lidt mere flødeost for at gøre den dejlig cremet.
Den helt simple version: Kog blomkål mør, blend med smør, krydr med salt og peber.
Hokkaido græskar
Smøreost med hvidløgssmag
Tænd ovnen på 175°.
Vask græskarret og skær det i mundrette tern.
drys olie, salt og peber over.
Bag i ca. 30 minutter.
Læg græskar tern i minihakkeren og hak det til fin mos.
Bland det med smøreost i en skål og smag til med salt og peber.
1 stort eller 2 små blomkålshoveder (ca. 450 g)
3/4 liter fløde 38%
Evt. 200 g Philadelphia Neutral flødeost*
Min. 1 tsk fint salt
Min. 1/2 tsk stødt peber
Min. 1 tsk paprika
100 g revet mozzarella
1 bakke cherry tomater
Opvarm ovnen til 225° varmluft.
Rens blomkålshovederne og skær dem i ca. 1 cm tykke store skiver og læg skiverne i et ildfast fad – jeg plejer at få 2 lag ud af sådan en portion – og for hvert lag drysses med salt/peber/paprika.
Til slut hældes de 3 kvarte fløde ved, jeg hælder det altid langs kanterne, så ikke krydderierne bliver ’skyllet’ af blomkålen.
Drys herefter revet ost på toppen og fordel de skyllede tomater oven på osten.
Bag flødeblomkålen i minimum 45 minutter, gerne 1 time – læg evt. et stykke staniol hen over toppen den første halve time, dette vil forebygge at osten og tomaterne bliver sorte.
* Ønsker du en mere cremet sovs, kan du – inden du hælder fløden ved blomkålen – varme fløden op og smelte flødeosten sammen til en lækker sovs.
Jeg bruger dem på samme måde som rygbrød eller toast, altså smører pålæg på efter eget valg på. Hvis du krydrer vaflerne med eks. tørret basilikum og oregano og evt. tilføjer en spsk tomat puré, så smager de at pizza. Eller du kan også tilføje lidt vaniljepulver, så smager de af dessert vafler.
8 stk.
4 æg
140 g. revet ost
Salt og peber
Evt. krydderier
Tænd ovnen på 200°.
Rør æg, revet ost, salt og peber sammen i en skål.
Hæld dejen i silikone vaffelforme.
Krydr evt. med tørret basilikum og oregano eller andet
Bag i 15 min.
200 g revet ost jeg brugte revet mozzarella
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
Opvarm ovnen til 200° varmluft.
Rør osten sammen med spidskommen og løgpulver og fordel dem i fire lige store runde, flade klatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 10 minutter eller til de er godt gyldne i kanten og henover midten.
Tag dem ud og lad dem samle sig et ganske kort øjeblik.
Tag dem herefter med en spatel og "hæng" dem over en kant. Det kan være kanten på et ovnfast fad, kanten på et tyndt spækbræt eller hvad du nu har. Lad dem hænge til de er faste og taco-formede.
Wraps med spinat (eller grønkål)
3 æg
ca. 75 g frisk spinat eller grønkål
0,5 stk. salt
Peber efter behag
Fyld: Avokado, peberfrugt, agurk, rest kød fra aftensmaden dagen før, lidt dressing, ost, tomat, cornichoner mm.
Tænd ovnen på 180°.
Blend alle ingredienser til en ensartet masse.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fold kanterne, så massen ikke kan løbe ud på bagepladen.
Hæld massen på bagepapiret, fordel det jævnt og bag i ca. 15 min. Gør dit fyld klar imens.
Lad spinat wrap køle en smule af, før du skærer den i passende størrelser og lægger dit fyld i.
Wraps med frossen spidskål
Jeg har lavet en version med 160 g frossen snittet spidskål (i stedet for spinat) og ellers fulgt opskriften.
Den blev ikke så fast som den med spinat, men fungerede fint og smagte rigtig godt.
Wraps med hyttteost
2 æg
200 g hytteost
lidt salt + evt. andre krydderier efter smag
Evt. et halvt fed hvidløg
Fyld: (Ligesom ved wraps overfor)
Tænd ovnen på 180° varmluft
Blend hytteost og æg med salt, krydderier og hvidløg.
Fordel dejen ud på et stykke bagepapir og drys chiliflager ovenpå.
Bag brødet i ca. 20 min. - til det er gyldent.
Lad det køle af og fjern forsigtigt bagepapiret.
De tilberedes på en pande så antallet varierer alt efter, hvor store en pande du bruger. Men ca. 6 store eller 8 små.
240 g mandelmel
48 g loppefrøskaller
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
240 ml varmt vand (fra hanen)
Tilføj pizzasauce, revet ost og fyld efter eget ønske og bag indtil osten er smeltet (ca 6-7 minutter) i forvarmet ovn på 200°.
Kom mandelmel, loppefrøskaller og salt i en stor skål. Rør godt sammen.
Tilsæt olivenolie og det varme vand lidt ad gangen, og rør, til dejen er samlet. Lad den hvile et minut.
Ælt forsigtigt dejen nogle gange og form den til en kugle.
Skær dejen i 4 store eller 8 små stykker. Tag et stykke dej, læg det imellem et stykke bagepapir og rul dejen tynd og flad med en kagerulle.
(Valgfrit: Brug en stor middagstallerken eller en lille forretstallerken som form, og skær rundt langs kanten med en kniv, så du får en rund tortilla.)
Varm en slip-let pande op til mellem varme og smør den let. Læg tortillaen på panden og steg den i 1,5 – 2 minutter, vend den, og steg den yderligere 30 sekunder. Gentag, til alle tortillas er bagt. (Tiden skal nedsættes gradvist fordi panden bliver varmere.)
Tip: De bunde du ikke får spist kan fryses. Læg dem i frysepose og frys i op til 2 måneder. Tø op ved stuetemperatur eller i køleskabet natten over.
100 g mandelmel
1 spsk. xanthan gum
½ tsk bagepulver
1 æg (stuetemperatur)
1 spsk vand (stuetemperatur)
¼ tsk salt
Kom alle ingredienserne i en stor røreskål og rør, til dejen er samlet.
Ælt dejen i ca. 2 minutter, så den bliver smidig og hænger godt sammen.
Brug en tortilla-presse eller en kagerulle til at rulle dejen så tyndt ud som muligt.
Varm en pande op til middel varme, og steg hver tortilla i 1–2 minutter på hver side, til de er gyldne.
(De skal stadig være bøjelige – ikke sprøde).
Nyd dem med dit foretrukne fyld!
1 æg
25 g mandelmel
1 spsk olivenolie
0,5 tsk. bagepulver
Bland det hele sammen og hæld det i et lille smurt fad eller lille skål.
Bag det i 1,5 minutter i mikro på højest varme.
Lad køle og spis som er, eller rist den i brødristeren hvis den skal være lidt mere sprød.
Tip: Kan også bages i forvarmet ovn på 180° i 9-11 minutter. Lav evt. en større portion, skær det i passende størrelser og frys dem. Tag så op og sæt i brødristeren og klar.
NB: Hvis du vil have bønnefritter til skal du starte med dem, de tager længst tid. Ca. 1 time.
1 stk. ‘90 sekunders brød’ (eller ‘Burger boller’)
Fyld til burger
Stegt bacon
1 spejlæg
Kødpålæg
Salat
Agurker
Tomater
Pesto og/eller Aioli med chili
Steg bacon på panden.
Steg spejleægget, gerne så et er smilende.
Lav ‘90 sekunders brødet’.
Skær og skyld salaten, agurk og tomat.
Skær brødet over, byg din burger og nyd
5 æg
5 spsk. oliven olie
1 stk. æblecidereddike
200 g mandelmel
0,5 tsk. natron
0,25 tsk. salt
Tænd ovnen på 175°.
Beklæde en brødform med bagepapir.
Føj det hele i en skål og rør det sammen til en jævn masse.
Føj dejen i brødformen og bag i ca 30-35 minutter.
Lad køle i formen i 10 min. og derefter på en rist i 10 minutter.
Tip: Opbevar brødet i køleskabet i en luftæt beholder eller skær det i skiver og hav det i fryseren og pop en skive i brødristeren efter behov.
6 stk.
4 æg
1,5 dl hytteost
30 g smeltet smør
1,5 dl (ca. 50 g) mandelmel
1,5 dl (ca. 30 g) Pofiber
0,5 dl sesamfrø + til drys
1-2 spsk. loppefrøskaller
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Opvarm ovnen til 190°.
Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet. Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.
4 æg
2,4 dl mandelmel
0,6 dl chiafrø
0,6 dl mandelmælk eller vand
4 spsk kokosolie (eller 2 spsk smeltet smør)
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
Tænd ovnen på 180°.
Bland alle ingredienser sammen, til der ikke er klumper.
Kom dejen i en brødform belagt med pagepapir og bag i ca 30 min.
Lad brødet køle på en rist i 10 min. og vend så brødet ud. Lad det køle helt før du spiser det, da smager det bedst.
Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 76
100 gram revet ost
30 gram flødeost
1 stk æg
1 tsk bagepulver
10 gram loppefrøskaller
100 gram mandelmel
Tænd for ovnen på 200°.
Smelt revet ost og flødeost i mikrobølgeovnen. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det godt sammen med hænderne.
Form burgerboller på en bageplade med bagepapir, og sørg for, at lav dem ret flade, så de bliver store og brede.
Bag dem i ca. 10-12 minutter ved 200°.
Dejen/brødet
2 dl revet ost (50g)
1 dl mandelmel (35g)
2 spsk flødeost (20g)
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 æg
Topping
Pesto
1 fed hvidløg, knust
en håndfuld hakket frisk basilikum, persille eller andet krydderi
parmesanost
revet ost
Tænd ovnen på 200° med en bageplade i.
Bland revet ost, mandelmel, flødeost, bagepulver og salt i skål.
Bland ægget i og rør det hele sammen til en dej.
Fordel dejen på et stykke bagepapir og smør det ud til en rund/aflang masse.
I en ny skål bland pesto, hvidløg, krydderurter og fordel det på dejen. Drys parmesan og revet ost henover.
Bag brødet i ca 15 min og tag den ud når kanterne er ved at tage farve.
Lad køle lidt, skær ud og servér.
2 stk.
2 æg
2 spsk. piskefløde
1 spsk. lopefrøskaller (kan byttes med 2 spsk kokosmel)
lidt vanilje aroma
lidt salt
Valgfrit: Kanel eller kardemomme
Pisk det hele sammen i en skål.
Pand dem med smør.
Tip: Smager godt med creme fraiche og bær.
1,25 dl. kokosolie
1,25 dl. usødet kakao
1,2 spsk. sødemiddel (Eks. Stevia, Sukrin eller 1,5 tsk. flydende Monk frugt)
Smelt kokosolie i mikroovn.
Bland kakao og sødemiddel i.
Hæld det i en plastik bøtte (eller små silikone forme).
Stil (og opbevar) det køleskabet.
Tip: Det smelter hurtigt efter du tager det ud fra køleskabet, så du skal bruge (eller spise) det med det samme.
250 gram mascarpone
2 spsk kakaopulver
10 gram sukrin
Lidt salt
4 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
20 gram fløde 18%
Rør det hele grundigt sammen i en skål, og fordel det jævnt i 4 pæne skåle.
Stil skålene i fryseren, og server dem eks. blåbær eller chokoladeknapper (fra EASIS eller hjemmelavet sukkerfri chokolade)
Den simple version: Bland græsk yoghurt, kakaopulver, sødemiddel og salt
Snydeversionen: 1 pose EASIS chokolade mousse + 2,5 dl mælk. Følg anvisningen på emballagen.
28 g mandelmel
1 spsk. usødet kakao
20 g Sukrin*
½ tsk. bagepulver
1 æg
1/2 spsk. smør, smeltet
1/4 tsk. Vanilje aroma
Bland først det tørre og det våde separat og så sammen med hinanden.
Tag en lille form, smør den med smør og hæld dejen i.
Bag i mikroen i ca. 1,5 minutter på fuld kraft.
Lad køle, gerne 10-15 min.
*Hvis du bruger flydende monk frugt sødemiddel, så brug 12-15 dråber til 30 g mandelmel.
Dobbel portion
Jeg har prøvet at lave dobbeltportion i et lidt større fad og det gik fint.
56 g mandelmel
2 spsk. usødet kakao
40 g Sukrin
1 tsk. bagepulver
2 æg
1 spsk. smør, smeltet
1/2 tsk. Vanilje aroma
Ganske almindelig Creme Fraiche smager rigtig godt til kager, hvis du ikke lige gider lave en frosting.
Chokolade frosting
2,4 dl flødeost
0,6 dl usødet kakaopulver
4 spsk smør
0,6 dl piskefløde
1 tsk vanilje aroma
2,35 - 2,9 dl Swerve sødemiddel
Pisk flødeost, smør, kakaopulver og fløde cremet.
Tilsæt vanilje.
Tilsæt det meste af sødemidlet, pisk og smag til om du vil have mere i.
Vanilje frosting
2,4 dl flødeost
4 spsk smør
1-2 spsk piskefløde
1 tsk vanilje aroma
2,35 - 2,9 dl Swerve sødemiddel
Pisk flødeost, smør, vanilje og fløde cremet.
Tilsæt det meste af sødemidlet, pisk og smag til om du vil have mere i.
Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 108
Kaffefrosting
2-3 spsk. kaffe
65 g Philadelphia
25 g Sukrin melis
1 spsk. usødet kakao
Pist det hele til den ønskede konsistens.
Stil på køl.
70 g mandelmel
50 g surkin melis
30 g kakaopulver
½ tsk bagepulver
70 g smeltet smør
2 æg
30 g hakkede nødder
1 tsk vanilje
Creme Fraiche til smager mega godt
Tænd ovnen på 175°.
Bland først det tørre og det våde separat og så sammen med hinanden.
Tag en form (den runde silikone), belæg med bagepapir og hæld dejen i.
Bag i ca 15 min. (Test med en kniv)
Lad køle, gerne 10-15 min.
1,2 dl hakket sukkerfri chokolade
8 spsk smør
3 æg
0,6 dl Swerve sødemiddel
1 tsk vanilje aroma
Tænd ovnen på 180°.
Smelt chokolade og smør i mikroen og omrør til en jævn masse.
I en anden skål, pisk æg, sødemiddel og vanilje let skummende.
Tilsæt langsomt den smeltede chokoladesmør.
Hæld dejen i en form belagt med bagepapir og bag i ca 30 min.
Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 88
De fylder kun lidt ud, så de skal trykkes lidt flade så de bager jævnt.
8 spsk smør
1,2 dl Swerve sødemiddel
1 æg
3,6 dl mandelmel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk vanilje aroma
2,35 dl hakket sukkerfri chokolade
1,2 dl hakkede mandler
Tænd ovnen på 180°.
Bland smør og sødemiddel først, tilføj så æg og så mel, bagepulver, salt og vanilje. Blandes grundigt. Vend så nødder og chokolade i.
På en bageplade med bagepapir, lad 12 klatter. Bag i ca. 15 min.
Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 99
Brownies dejen
1,2 dl hakket sukkerfri chokolade
8 spsk smør
3 æg
0,3 dl Stevia sødemiddel (granulat)
1 tsk vaniljeekstrakt
Cheesecake dejen
2,4 dl flødeost
1 æg
½ spsk Stevia sødemiddel
1 tsk vaniljeekstrakt
Tænd ovnen på 180°.
Brownie dejen
Smelt chokolade og smør i mikroen og omrør til en jævn masse.
Pisk æg, sødemiddel og vanilje let skummende.
Tilsæt langsomt den smeltede chokoladesmør, pisk grundigt.
Hæld dejen i en form 20x20 belagt med bagepapir.
Cheesecake dejen
Pisk flødeost, æg, sødemiddel og vanilje let skummende.
Hæld dejen ovenpå chokolade dejen og bland de to deje lidt sammen med en ske.
Bag kagen i ca. 35 minutter. Tjek med en kniv i midten. (Hvis kanterne bliver mørke, kan du evt. dække kagen til med stanniol.)
Lad kagen køle helt af og skær ud i 8 stykker.
Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 111
6 stk.
0,8 dl Swerve sødemiddel
4 spsk smør
3 æg
1,2 dl piskefløde
1 tsk vanilje aroma
0,6 dl kokosfibermel
1 tsk bagepulver
2 spsk usødet kakaopulver
¼ tsk salt
Tænd ovnen på 180°.
Bland smør og sødemiddel først, tilføj så æg, fløde og vanilje. Blandes grundigt.
Tilsæt kokosfibermel, bagepulver, kakao og salt.
Fordel dejen i cupcakeformene. Bag i ca. 20 min.
Tip: Kokosfibermel optager væske forskelligt, så hvis dejen er tykkere end almindelig kagedej, så tilsæt lidt piskefløde.
Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 113
2,4 dl dl flødeost
0,6 dl Truvia sødemiddel
0,8 dl ricotta ost
1 citron, revet skal og saft
½ tsk citron ekstrakt
2 æg
Pynt
Creme Fraiche 38%
1 tsk Stevia sødemiddel
Tænd ovnen på 180°.
Bland flødeost, sødemiddel, ricotta, citronsaft, -skal og ekstrakt indtil der ikke er klumper.
Smag til med sødemiddel, så den bliver så sød som du vil have den.
Tilføj æg og rør kort ved lav hastighed, ellers vil kagen smuldre.
Hæld dejen i en springform 15cm med bagepapir og bag i ca. 35 minutter.
Rør Creme Fraiche og sødemiddel sammen og fordel på kagen mens den er varm.
Afkøl og stil i køleskabet i ca 6-8 timer.
Kilde: Bogen ‘Keto bagning’ af Urvashi Pitre, side 118